РАСПРАВА ЗА АБОРТУСОТ

Расправата за абортусот мора да добие нова димензија. Лично, мислам дека темата не смее да се остави настрана. И лично се плашам дека се случува нешто слично на промоцијата и внесувањето на вероучението во формалното образование. Едноставно, промена направена врз основа на моќ и бескрупулозно едноумие кое се базира на заплашување и дезинформации.

ЦРНА ОВЦА – КАКО ГОРДО ЗВУЧИ ТОА

Истите теми во ново руво *** Во државата каде што мнозинството оди на раце, им се смеат на тие што одат на нозе Во државата во којашто сите ги стрижат, неистрижаните се црни овци

МВР versus ПРОСТИТУЦИЈА

Да ви кажам право малку сум уморна од безобразлукот на незнаењето кое што го покажуваат луѓе кои се наоѓаат на високи функции и кои ја држат власта во своите раце. И уморна сум од манифестација на сила врз немоќни. И најмногу од се сум уморна од театарот што се прави со цел да се прикрие фактот дека се издвоени енормни суми пари за Министерството за внатрешни кои никој жив ни мртов не може да ги контролира.

ЗА ФЕРИД МУХИЌ

Соборливиот аргумент на Ферид Мухиќ Цртички во врска со написот: Несоборливиот аргумент на господинот Иларион објавен во Дневник од 18.11.2008 година Има само едно нешто што е пострашно од свештеник кој на почетокот на 21-от век, повикува на примена на правила на однесување меѓу луѓето и стандарди на човечкото живеење од 2.век Тоа е професор […]

ВЕРОНАУКА (15) – НОВ ЗАВЕТ

Продолжувам со приказот на Евангелието според Матеј. Според него, Исус си дозволувал да направи многу нешта во името на Господ, а бил и доста нервозен тип. И покрај тоа што на сите слики Исус е прикажан како смерен, мил, добар човек, јас во овој дел од Евангелието според Матеј не можев да најдам ништо смерно, […]