ВМРО-ДПМНЕ ПОДДРЖУВА ПРАКТИКУВАЊЕ НА ЦРНА МАГИЈА

Наспроти декларираната христијанска ориентација, владеачката политичка партија ВМРО-ДПМНЕ (се разбира во соработка со другарчињата од ДУИ) донесле одлука со која се прогласува за културно наследство, се штити и промовира жртвување на животни во верски цели и се заштитуваат, промовираат и поддржуваат “обичаи со елементи на црна магија“ (кои се ставаат под систем на зашита од […]

БОГОХУЛЕЊЕ

Македонската православна црква ставена во функција на партиските активности на ВМРО-ДПМНЕ стана дел од профанисувањето на религијата и дезавуирање на духовноста. Ретрокомунистичките кецароши на ВМРО кои се претставуваат како верници и почитувачи на словото Божје немаат појма за што станува збор во Библијата, што смеат а што не смеат да прават доколку навистина се верници. […]

ГОСПОД, ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ, ПЕРЕЊЕ ПАРИ И ЕДЕН МНОГУ МАЛ МОЗОК

Ја слушнав веста дека Управата за спречување на перење пари добила кадровско засилување со вработување на четири професионални теолози. Морам да признаам дека во прв момент подлегнав на пропагандистичките мани пулации на А1 телевизија и се згрозив над актот на вработување несоодветен кадар на вака важни работни позиции. Меѓутоа, брзо се совзедов, размислив со своја […]

МИНИСТЕРКАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ЛАЖЕ ИЛИ НЕ ЗНАЕ

Според министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска: – Одговорноста и однесувањето на политичките функционери го ценат соодветните органи кои ги именувале и пред се таму станува збор за политичка одговорност. На новинарско прашање дали ќе иницира политичка одговорност за Бучи, Јанкулоска децидна дека министерот за внатрешни работи нема надлежност да иницира промена на членови на […]

ТРЕТА ИНИЦИЈАТИВА ПОВРЗАНА СО ПРОМЕНИТЕ НАПРАВЕНИ ВО ДЕТАЛНИОТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН НА ОПШТИНА ЦЕНТАР – МАЛ РИНГ

Иницијативата е поднесена на 18.05.2009 година. И Т Н О  Е! ВРЕМЕНА МЕРКА ДО УСТАВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА -   СКОПЈЕ Врз основа на член 50 став 3 од Уставот на Република Македонија и член 12 од Деловникот на Уставниот суд на Република Македонија (,,Службен весник на Република Македонија,, број 70/1992), поднесуваме И  Н  И  […]