ВЕРОНАУКА (17) – НОВ ЗАВЕТ

Откако на децата им се понудени многу веродостојни докази за роднинската поврзаност на Исус Христос со Господ Бог, за чудата кои ги правел и за неговото воскреснување, во апостолските дела се промовираат активностите на самите апостоли и дел од христијанските вредности кои тие ги промовираат.

ВЕРОНАУКА (16) – НОВ ЗАВЕТ

Што ќе им понуди на децата Евангелието според Јован (или, неговото сведоштво), во рамките на предметот веронаука?