ЈАС ГЛАСАМ ПРОТИВ

Прво ја прогласија верата за знаење,

Photobucket

Потоа донесоа едногласна одлука наместо училишта

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket

да се градат цркви.

Сега и најотворено го прекршија Уставот и едногласно донесоа одлука на среде плоштадот да се изгради црква, за да можат тие во злато и срма да ни воспостават линк со Господа.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Јас гласам против. Против трошењето на моите пари на цркви и  свештеници. Гласам за училишта и за Дарвин и за биологија и хемија и физика и информатика. Гласам за екологија и за иднината. Мислам дека е редно да се спротиставиме на повампирување на минатото и да не дозволиме утре да се изградат бесилки за неверниците и богохулниците и тие што знаат и тие што имаат два грама мозок во главите и тие поинаквите и тие на кои едноставно не им е гајле.

И гласам за луѓето кои се обидуваат да ги добијат сопствените пари дадени на оваа држава.

Photobucket Photobucket

И да се потсетиме на уште една мисла на Ајнштајн (кога веќе беше спомнат): дека “Светот не е опасно место за живеење заради луѓето кои прават зло, туку заради луѓето кои седат и дозволуваат тоа зло да се случи“.

ВЕРОНАУКА (3)

Морам да признаам дека ова со веронауката станува се поинтересно и попоучно. Continue reading “ВЕРОНАУКА (3)”

ВЕРОНАУКА (2)

Продолжението на моето верско образование доби многу интересна еротско-порнографска насока. Имено, наредните страни на Првата Мојсеева книга се исполнети со секс, проституција, инцест и подведување (покрај миењето нозе кое како ритуал го вовел Господ и кое има исклучително позитивни последици по хигиената на луѓето и ден денес). Continue reading “ВЕРОНАУКА (2)”

ВЕРОНАУКА

Веќе подолго време се зборува за внесување на веронауката во формалното државно образование, а од неодамна, во рамките на кампањата на Владата за стимулирање повисоко ниво на образование кај населението, се појави спот во којшто 10 божји заповеди се идентификуваат како непроменлив фундус на знаењето на човекот.  Јас верувам во доживотното учење и сфатив дека нешто сум пропуштила во сопственото образование (од многу објективни   причини, меѓутоа, тоа не ме оправдува денес). Затоа решив малку да се посветам на стекнување религиозни знаења. Јас ги имам читано Библијата, Куранот и Талмудот и претходно (а имам некои знаења од Будизмот, Хинду-учењата и Конфучие), меѓутоа не сум посветила посебно внимание во насока на подигање на сопственото знаење за Бога. Continue reading “ВЕРОНАУКА”