ГРАДЕЊЕ

Во последно време во повеќе наврати ја слушнав фразата: овие барем градат за разлика од оние другите коишто само крадеа и рушеа. Тоа “овие“ се однесува на актуелната власт на ВМРО-ДПМНЕ, а “оние“ се сите други. Вака на прв поглед убаво звучи. Главно е нешто да се гради, да се создава. Нешто што се гледа […]

НОВИ ГРОБИШТА ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

Во периодот март-октомври 2008 година општината Центар донесла одлука за  изработка и поставување во најтесниот појас на централното градско подрачје на17 споменици. Според општинските власти со спомен обележје во вид на скулпутура во центарот на градот треба да се одбележи животот и делото на: Гоце Делчев Даме Груев Никола Карев Цар Самуил Методија Андонов Ченто […]