АКО КОЗАТА ЛАЖЕ РОГОТ НЕ ЛАЖЕ

Бонева потрошила 12000 евра за патни трошоци во тек на 6 месеци. Истата тата Бонева како пратеник во Собранието на Република Македонија за една година за патни трошоци потрошила 23 000 евра. Според нејзината изјава дадена за неделникот ФОКУС ,,За секое доаѓање на работен состанок или седница, кога сум патувала од Струмица до Скопје и […]

Имаме право да знаеме дали тие кои се на власт ја употребиле должноста за сопствено богатење

Во телефонски разговор за НОВА, Силвана Бонева од ВМРО ДПМНЕ зборува за обвинувањата на опозицијата за нејзиниот имот пријавен во Анкетниот лист, и становите на нејзините синови. Вели нема обврска да даде отчет за становите на децата.   Ова не е точно. Бонева има таква обврска.  Според членот 1-а од Законот за спречување на корупција: “Под […]