КОЈ СИ ПОДИГРУВА СО ГРАЃАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА – НОВ ЗАКОН ЗА БРАНИТЕЛИТЕ ИЛИ ТРОЈАНСКИ КОЊ ЗА СОЖИВОТОТ?

Го гледав Законот за бранителите и не ме напушташе и се уште не ме напушта едно многу непријатно чувство на бесмисленост. Бесмисленост на ниво на Законот за лустрација. Дури и поголема. Што нуди новиот закон? Ако се направи споредба на новиот закон со оној донесен во 2002 година (како што јас направив) може да се […]