ИМАМ ПРАВО И ДОЛЖНОСТ ДА СЕ ПОБУНАМ ПРОТИВ ПОВРЕДАТА НА ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СЛОБОДИ – ЗАТОА ШТО СУМ ЧОВЕК, А НЕ ГОВЕДО

За сите оние кои поминале моја обука, а заборавиле, и за сите оние кои не поминале моја обука, а се чудат зошто ги бришам и блокирам: Хоророт на Втората светска војна го создаде модерниот концепт на човековите права: За да не се повтори историјата За да се потенцира заедничкиот интерес на луѓето За да се […]

А1 – БЛОКАДА НА МЕДИУМ ИЛИ МАНИПУЛАЦИЈА НА ЈАВНОСТА?

ШТО ВИДОВ? 1. На ТВ видов многу полиција околу една телевизиска станица 2. На ТВ видов новинари кои прашуваат зошто не можат слободно да влегуваат и излегуваат од ТВ станицата и не добиваат одговор 3. Лично видов блокада на патот кон А1 ТВ на 2 км од телевизијата од страна на специјални единици под полна […]

17 ДЕКЕМВРИ-МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО ВРЗ СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

10 -ТИ ДЕКЕМВРИ 2008

60 ГОДИНИ УНИВЕРЗАЛНА ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА Човековите права претставуваат систем од правила за кои се договориле луѓето. Човековите права не се природни и покрај тоа што му припаѓаат на секој човек со неговото раѓање. Тие се многу вештачки, дефинирани од човекот на одреден степен од неговиот цивилизациски развој. Правата ги имаме затоа што така […]