ЗАШТИТНИЦИ НА КРИМИНАЛОТ

АНЕ ЛАШКОСКА АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ БЛАГИЦА ЛАСОВСКА БЛАГОЈА ДЕСПОТОСКИ БОРИС ЗМЕЈКОВСКИ ВАНКОВЕР МАНЧЕВ ВАСИЛ ПИШЕВ ВЕСНА ДАМЧЕВСКА-ИЛИЕВСКА ВЕСНА ПЕМОВА ВЛАДИМИР ЃОРЧЕВ ГОРАН МАНОЈЛОСКИ ДАНИЕЛА РАНГЕЛОВА ДАФИНА СТОЈАНОСКА ДИМИТАР СТЕВАНАНЏИЈА ДРАГАН ДАНЕВ ДРАГАН ЦУКЛЕВ ЕЛИЗАБЕТА КАНЧЕСКА-МИЛЕВСКА ЕМИЛ ДИМИТРИЕВ ЕМИЛИЈА АЛЕКСАНДРОВА ЖАКЛИНА ПЕШЕВСКА ЗОРАН ЃОРЃИЕВСКИ ЗОРАН ИЛИОСКИ ИВАН ИВАНОВ  ИЛИЈА ДИМОВСКИ ЈОХАН ТАРЧУЛОВСКИ КРСТО ЈОВАНОВСКИ КРСТО МУКОСКИ ЛИЛЈАНА […]

БЕЗ НАСЛОВ А СО ПОВОД

ДПМНЕ излезе со МАНИФЕСТ за Единствена Република Македонија. Основниот заклучок кој може да се изведе од читањето на “манифестот“  е дека ДПМНЕ се обидува да ги избрише изминатите 10 години (од историјата и од меморијата на луѓето), како никогаш да не постоеле и нуди визија за прашања кои требаа да бидат разрешени во изминатите 10 години на […]

ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТА И ЗА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈАТА

Првиот ден по референдумското изгласување на раскинувањето на Велика Британија со Европската Унија, најбаран податок на интернет од страна на граѓаните на Велика Британија бил: што е ЕУ (https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2016/06/24/the-british-are-frantically-googling-what-the-eu-is-hours-after-voting-to-leave-it/, http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/06/27/were-brits-really-googling-what-is-the-eu-after-voting-to-leave/, http://fortune.com/2016/06/24/brexit-google-trends/, …). Ова само покажува колку е лесно да изманипулираш голем број луѓе, кои ќе изгласаат решение кое е директно спротивно на нивните интереси. Треба […]

ДА НЕМА ЗАБУНА ЗА ТОА ШТО МИСЛАМ ЗА КОГО ТРЕБА ДА СЕ ГЛАСА НА ИДНИТЕ ИЗБОРИ

Јас мислам дека треба да се гласа за СДСМ. Не затоа што е нешто којзнае колку добра партија. Не мислам дека е којзнае колку добра партија. Не затоа што верувам дека може да внесе некои коренити промени. Не верувам дека може нешто од корен да промени. Не затоа што на нивните листи се наоѓаат најспособните, […]

ЕПИДЕМИЈА НА ГЛУПОСТ И КОРУПЦИЈА ВЛАДЕЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Не знам што е позаразно: глупоста или корупцијата. Некако на еднакво ниво ми доаѓаат. Навидум паметни и чесни луѓе во физички допир со глупи и корумпирани поединци и групи, преку ноќ нагло се осипуваат со препознатливите чирови на глупоста и им се дига темтепаурата на корумпираност. Неверојатно. Само како пример да го земеме прочистувањето на […]