НЕ И СЛУЖАМ ЈАС НА ДРЖАВАТА – ДРЖАВАТА МИ СЛУЖИ МЕНЕ

Ајде да пробам пак: 1. Државата не се сака. На денешниот степен од развој на човештвото, државата е машинерија која постои за да ги регулира односите меѓу луѓето и да го овозможи непреченото практикување на нивните права и слободи. Тоа е исто како да кажеш дека ја сакаш гарнитуратаза седење дома или скалите или WC […]

ОПАСНА БАГРА

Прво почнаа со вработување на луѓе на мала врата. Потоа продолжија со донесување на партиски кадри на сите позиции на голема врата. Сега сме во фаза кога апсолутно не е важно кој си, што си, што знаеш или не знаеш, туку е важно само дали си или не во комуникација со партискиот врв на владеачка […]