ЗА ГОВОРОТ, ЗА ЖЕНИТЕ И ЗА ЦРНИОТ ЃАВОЛ

На 24.01.2016 година, Груевски одржа говор пред Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ. Многу добар говор. Со голем дел од работите кои ги кажа јас се согласувам. Неколку работи во говорот малку ме збуниваат, меѓутоа сигурна сум дека Груевски има добро објаснување за секоја од нив. Прво, сигурна сум дека има некое многу добро објаснување зошто […]

ЗА ОДБРАНАТА НА ВЛАДАТА ДАДЕНА ВО ВЕСНИКОТ “ВЕЧЕР“ ПОД ИНИЦИЈАЛИ: И.Т. – О.Ч.

Кратка анализа на написот НИКОЈ НЕМА ДОКАЗ ДЕКА ПОСТОЈАТ ФАЛСИФИКУВАНИ ПАСОШИ, А СЕ БАРА ОДГОВОРНОСТ ОД ДРЖАВАТА 1. За да може да се спроведе истрага кога постои сомневање за масовно фалсификување на пасоши не се потребни цврсти докази. Доволно е постоење на индиции, гласини, румор, случајно слушнат разговор. Тоа е доволно за институциите да се […]

НЕ Е ТОЧНО ДЕКА “Барокот го “изеде” чичко Стоилко“

Не го изеде чичко Стоилко барокот. Чичко Стоилки го изеде нашата пасивност и малодушност и ситните души кои дојдоа на раководни места. Го изедоа сите оние со “врзани раце“ и големи усти. Не, драги мој Жерновски, не е ова активноста која ја очекувавме од тебе кога те гласавме. Не си ти правиот човек за ова […]

ЗА ВЛАСТА КОЈА ГИ МРАЗИ СВОИТЕ ГРАЃАНИ

Почнува многу да ме развеселува читањето на закони кои ги предлага и донесува актуелната власт. Во моментот кога ќе помислиш дека го достигнале сопствениот врв, тие ќе излезат со нови и сосема неочекувани идеи. Го знаете она чувство кога нешто ве скокотка во стомакот и се нешто ви иде да се изнасмеете. Е такво ми […]

НЕ Е САМО ИМЕТО ВО ПРАШАЊЕ, или, ЗОШТО ВЛАСТА ГО ЗАБОШОТИ ПОПИСОТ

 Парламентарното Собрание на Советот на Европа донесло резолуција со која и се наложува на Македонија да го направи пописот на населението во најкраток можен рок. Оваа резолуција не се појави во владините соопштенија. Премиерот не ја спомна, а ни министрите. Па и новинарите не се испотепаа да ја објават. Пописот е една од алатките на […]