ИЗМАМА

1.  Објаснувањето дадено од страна на Илија Димовски (во улога на предлагач) на најновиот предлог за промена на законите кои се однесуваат на плаќањето давачки за договори за дело и авторски договори, ги имаат сите карактеристики на измама (која најдобро се изведува кога се базира на полувистини, создава впечаток дека измамениот ја има контролата над нештата […]

КОЈ ЛАЖЕ ТОЈ И КРАДЕ, А КОЈ КРАДЕ …

Излажи ме еднаш, ти си крив. Излажи ме два пати, ја сум крив. Излажи ме сто пати, јас сум глуп и заслужувам да ме третираш како стока. Бојкотот е бојкот врз Македонија – Илија ДИМОВСКИ Локалните избори се избори кои се најблиски и најпотребни за граѓаните. Овој тип избори не се политички процес во кој […]

ИЛИЈА ДИМОВСКИ – НЕЗНАЕЊЕТО НА ДЕЛО

Луѓето кои се моментално на власт не само што не знаат, туку немаат ни елементарна административна писменост, а да не зборуваме за општата култура. Во прилог е дописот кој го добив од од Собранието на Република Македонија (да потсетам највисокото законодавно тело во државата) во врска со конкурсот за член на Комисијата за заштита од […]