ЗА ЦРВЕНИТЕ ЛИНИИ, КРИВИЦАТА И ЗАЕДНИЧКОТО ГРАДЕЊЕ НА ДРЖАВАТА

Во денешен Дневник може да се прочита “Албанскиот блок повлекува своја црвена линиај“. Пред некое време и Теута Арифи се огласи со слична теза, а пред неа секако првиот човек во ДУИ (Ахмети) и првиот човек на ДПА (Тачи). Според сите овие написи, албанскиот дел од коалицијата на власт има намера да изврши притисок врз […]

ПОВТОРУВАЊЕ -ЗА ИМЕТО

Овој текст е напишан пред повеќе од една година. Би сакала да потсетам на некои ставови. Поразработено може да се најде во делот под наслов Македонија. Како што веќе неколку пати спомнав, мислам дека не може да  зборуваме  за развој на граѓанското општество и на демократијата без да ја прифатиме алтернативноста како принцип на делувањето […]