ВМРО-ДПМНЕ ИЗМАМНИЧКА

На ВМРО-ДПМНЕ веќе не му е важно прочистувањето на избирачкиот список. Тие си направија стратегија како да обезбедат добивање на изборите (се нешто се мислам дека ова е идеја на Хан). Со нашите пари и од позиција на власт ќе корумпираат огромен број луѓе (било со давање или со заплашување за одземање). Во услови на […]

КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ОД МИЛОШТЕ НАРЕЧЕН КОЦКА

или во лагата се кратки нозете Во својата грандиозна програма градоначалникот Коце Трајановски вети дека ќе работи на: СОДРЖИНА НА ВТОР ДЕЛ I. СОЗДАВАЊЕ ИНВЕСТИЦИСКИ АМБИЕНТ 1. ПРОЕКТ: ЕКОНОМСКИ РАЗВИЕН ГРАД 2. ПРОЕКТ: ФОРМИРАЊЕ СОВЕТОДАВНО ТЕЛО 3. ПРОЕКТ: СПРОВЕДУВАЊЕ РЕВИЗИЈА НА РЕГУЛАТОРНАТА РАМКА 4. ПРОЕКТ: ИНФОКАНЦЕЛАРИЈА ЗА БИЗНИС-ДОЗВОЛИ, ОДАНОЧУВАЊЕ И РЕГИСТРАЦИЈА 5. ПРОЕКТ: МАРКЕТИНГ-ПРОГРАМА ЗА […]

ЗОШТО МИСЛАМ ДЕКА ОДЛУКАТА НА ВЛАДАТА ЗА БЕСПЛАТЕН ПРЕСТОЈ ВО БАЊА ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПРЕТСТАВУВА ИЗИГРУВАЊЕ НА ПРАВОТО?

Според А1: 29.11.2009 15:52 Никола Груевски Гратис бања за пензионерите од Премиерот, 7-дневен аранжман ќе плаќа Владата на Груевски, за над 10 илјади пензионери. Одлуката на Премиерот ја гарантираше со присуството и министерот за финансии. Иако Ставрески вети дека в година ќе штеди, сепак го одврза ќесето и честеше 1,5 милион евра. Слични наслови се појавија […]

ЛИЧНА КАРТА или НЕПРАВОТО НА ДЕЛО

1. Решението на власта да ги смени личните документи независно од тоа дали се важечки или не претставува дополнителен трошок за секој граѓанин – на овој начин станува дополнителен данок кој излегува надвор од листатат на даноци 2. Во Законот за измена на личната карта не пишува дека граѓанинот треба да ја плати измената – […]