АКО КОЗАТА ЛАЖЕ РОГОТ НЕ ЛАЖЕ

Бонева потрошила 12000 евра за патни трошоци во тек на 6 месеци. Истата тата Бонева како пратеник во Собранието на Република Македонија за една година за патни трошоци потрошила 23 000 евра. Според нејзината изјава дадена за неделникот ФОКУС ,,За секое доаѓање на работен состанок или седница, кога сум патувала од Струмица до Скопје и […]

УРГЕНЦИЈА ДО ВИШОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ВО СКОПЈЕ

После поднесената пријава до Јавното обвинителство против Драган Павловиќ-Латас (на 19.03.2012) потпишана од 31 граѓанин, не добив никаков одговор, МОЛК. Ова претставува сериозна индикација дека  Драган Павловиќ-Латас е заштитен од кривично гонење, со што, како гласноговорник на актуелната власт, тој станува еден од оние кои имаат апсолутен имунитет и се недостапни за правдата, а јавното […]

ЗА ЖРТВИТЕ, МАНИПУЛАЦИЈАТА И НЕОДГОВОРНОСТА

Пет убиени луѓе. Протести со националистичка фарба во Скопје. На фејсбук се јавија дежурните подбуцнувачи и плукачи против се што е надвор од власт и бранители на се што е на кормилото на власта (Janko Ilkovski, 22 hours ago, Утре ќе имало протести, така разбрав, по повод убиството на петмината кај Радишани. Простестот ќе бил пред влада. Зошто? Владата не […]