А СЕ ЗАПОЧНА МНОГУ ПОРАНО – САМО КОМУ ДА МУ ОБЈАСНИШ ДЕКА АКО ЧУКНАЛЕ НА ЕДНА ВРАТА УТРЕ ЌЕ ЧУКНАТ И НА ТВОЈАТА

Се одржаа протести против пресудата за новинарот Кежаровски. Не се ни први ни последни, меѓутоа се еднакво неорганизирани, без поддршка од целата новинарска фела и без разбирање на јавноста што всушност се случува. А проблемот започна многу порано, во 2004-2005 година.  Меѓутоа никој не реагираше, а новинарите само пренесуваа информации, ставови и противставови и мислеа дека на […]

СООПШТЕНИЈА ЗА ЈАВНОСТА

Прво го видов соопштението за јавноста на Музејот на македонската борба…. во врска со протестите организирани од страна на новинарите, и се изнервирав. Не само од патетиката со која изобилува, не само од апсурдната порака да одат да протестираат пред празни згради, наместо пред местото каде што се очекува да биде целата актуелна владејачка структура, туку […]