СУДИИТЕ ЗА КОИ НЕ ВАЖИ ПРАВИЛОТО ДЕКА ЗАКОНОТ Е ЕДНАКОВ ЗА СИТЕ И СИТЕ СЕ ЕДНАКВИ ПРЕД ЗАКОНОТ НЕ СЕ СУДИИ ТУКУ КРИМИНАЛЦИ ОБЛЕЧЕНИ ВО СУДИСКА ОБЛЕКА

“Апелациониот суд ги објави одлуките за одбивање на мерките притвор за обвинетите во „Титаник“, меѓу кои за Никола Груевски, Миле Јанакиески, Гордана Јанкулоска, Мартин Протоѓер и Кирил Божиновски. Во образложението на одлуката за Груевски пишува дека со оглед на фактот што на обвинетиот му се одземени патната исправа и службениот пасош и мора секој петок […]

МОРА ДА ИМА РАЗЛИКА

Нема притвор за Латас и Пешевски, остануваат без пасоши Мора да има разлика меѓу третманот на луѓе кои имаат моќ, и позиција, и пари, и луѓе кои немаат моќ, позиција и пари. Првите можат да влијаат, да поткупуваат, да се закануваат, да го изиграат законот, за вторите сето тоа е многу потешко. По логиката на […]

УРГЕНЦИЈА ДО ВИШОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ВО СКОПЈЕ

После поднесената пријава до Јавното обвинителство против Драган Павловиќ-Латас (на 19.03.2012) потпишана од 31 граѓанин, не добив никаков одговор, МОЛК. Ова претставува сериозна индикација дека  Драган Павловиќ-Латас е заштитен од кривично гонење, со што, како гласноговорник на актуелната власт, тој станува еден од оние кои имаат апсолутен имунитет и се недостапни за правдата, а јавното […]

ЗА ЖРТВИТЕ, МАНИПУЛАЦИЈАТА И НЕОДГОВОРНОСТА

Пет убиени луѓе. Протести со националистичка фарба во Скопје. На фејсбук се јавија дежурните подбуцнувачи и плукачи против се што е надвор од власт и бранители на се што е на кормилото на власта (Janko Ilkovski, 22 hours ago, Утре ќе имало протести, така разбрав, по повод убиството на петмината кај Радишани. Простестот ќе бил пред влада. Зошто? Владата не […]

ОВА СЕ ФАЛАНГИТЕ НА ГРУЕВСКИ КОИ ЌЕ НЕ ВОВЕДАТ ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Денес бев изложена на отворено насилство од припадници и истомисленици на владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ повикани и предводени од Латас. Под паролата “Најчевска против кошаркарите“ тие повикаа на мое линчување. ОВА ГО КАЖАВ ЈАС НА МОЈОТ ФБ ПРОФИЛ (секој кој сака да прочита може да го види) Македонија во полуфинале. Го поздравувам и човекот од африканско […]