СЕРИОЗНО РАЗМИСЛУВАМ ЗА ПОВЕДУВАЊЕ ПОСТАПКА ПРОТИВ ЛАТАС И ВЕЧЕР

На ваков начин се дезавуира спортот и тој се претвора во алатка за докажување на исправноста на делувањето на една политичка партија.  1. Победата на македонскиот тим е прекрасна, а местото не е заслужено бидејки навистина заслужија бронза (што во текот на последните денови неколку пати го нагласив). Меѓутоа, победата нема ништо со Александар македонски, […]

И ПАК ЛАТАС

Денешниот напис во Вечер потпишан од Латас претставува училишен пример на говор на омраза и може да биде подведен под кривичното дело поттикнување на етничка и верска нетрпеливост и омраза. Целиот напис претставува отворено поттикнување на омраза на Македонците кон Албанците и создавање на атмосфера на недоверба и страв. Би сакала да свртам внимание на […]