СЛУЧАЈОТ НА МАРТИН НЕМА ДА БИДЕ РАСЧИСТЕН СЕ ДОДЕКА:

1. Не биде осуден полицаецот 2. Не биде поведена постапка против сите во хиерархиската низа (по основ на командна одговорност) 3. Не поднесе оставка министерката 4. Не се откријат и казнат лекарите кои првично утврдија дека нема знаци на насилство 5. Не биде повикан на одговорност Иван Котевски заради мамење и ширење лажни информации 6. […]

НЕЗНАЕЊЕ, ГЛУПОСТ, НАСИЛСТВО, БАНДИ И ЛУЃЕ КОИ СЕ НА ВЛАСТ

На официјалната страна на МВР е поставен спот од лишувањето од слобода на Љубе Бошковски. Со поставувањето на овој спот и активностите прикажани на него се прекршени повеќе членови од Законот за внатрешни работи, од Законот за полиција и од Кривичниот законик заради кои мора да бидат повикани на одговорност: сите инволвирани во лишувањето од […]

МИНИСТЕРКАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ЛАЖЕ ИЛИ НЕ ЗНАЕ

Според министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска: – Одговорноста и однесувањето на политичките функционери го ценат соодветните органи кои ги именувале и пред се таму станува збор за политичка одговорност. На новинарско прашање дали ќе иницира политичка одговорност за Бучи, Јанкулоска децидна дека министерот за внатрешни работи нема надлежност да иницира промена на членови на […]

ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ПОЛИЦИЈАТА, или, НЕПРАВОТО МОЖЕ ДА СТАНЕ ЗАКОН, НО ТОА НЕМА ДА ГО НАПРАВИ НИ ТРОШКА ПОВЕЌЕ ПРАВО

Кога еднаш нема соодветно да се изреагира на прекршувањето на правото, прекршиотелот добива сигнал дека тоа може да го прави и понатаму и уште повеќе и уште пошироко. Прво беше А1 ТВ и фирмите на улицата Перо Наков и полицијата на која не и беше место таму. Сега се фирмите во општинската зграда во Охрид […]

ВЛАСТА НАСИЛНО ГО РУШИ УСТАВНИОТ ПОРЕДОК НА ДРЖАВАТА

Според мене, последниот повик упатен до граѓаните од страна на Министерството за внатрешни работи претставува директен атак врз слободата на изразувањето и слободата на медиумите како столб на демократијата. На претставниците на власта им препорачувам да ја проучат брошурата на Советот на Европа во врска со разбирањето на членот 10 од Европската конвенција за човекови […]