ВЛАДА КОНТРА К-15

Јас навистина многу ги жалам луѓето кои се обидуваат да направат сатирично-хумористични емисии во Македонија. Тие се однапред осудени на пропаст. Никој во овој бизнис не може ни да им се приближи на апсурдите кои ги смислува актуелната власт. Едноставно не се во нивна лига. Последниот допис кој го добив преку институцијата во која работам […]

СРЕЌНА НОВА 41? – НЕ. 48? – НЕ. СРЕЌНА НОВА 2011 ГОДИНА. ИЛИ, СРАМ ДА МУ Е НА ТОЈ ШТО ЌЕ ПОМИСЛИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА Е ФАШИСТИЧКА ДРЖАВА

Dr. Lawrence Britt направил анализа на неколку фашистички режими (Германија, Италија, Шпанија, Индонезија и неколку латинско-американски режими), и издвоил 14 карактеристики заеднички за сите нив: 1. Продолжителен национализам – фашистичките режими се склони на тоа да употребуваат патриотски слогани, пароли, песни, симболи и сл. На секаде се поставуваат знамиња и симболи поврзани со знамето. ВО […]