МЕЃУНАРОДНИОТ ФАКТОР ПРЕТСТАВУВА НУЖЕН КАТАЛИЗАТОР. НА ИСТО НИВО КАКО И ВО ВРСКА СО КОНФЛИКТОТ ОД 2001 ГОДИНА

Европската комисија нема да праќа експерти за набљудување на процесирањето на случајот “Пуч“.Странците не се мешаат во внатрешни прашања на независни и самостојни држави.И многу е важно да се каже дека политичкиот дијалог треба да се одвива внатре, нагласувам внатре во парламентот.Брисел нема магична формула за решавање на македонската криза. Вака е во 2015 година. […]

НЕ ГО МЕНУВАМ МОЈОТ СТАВ ЗА РАМКОВНИОТ ДОГОВОР

Јас имав поинакво мислење тогаш и си го задржав поинаквото мислење денес. Според мене Рамковниот договор беше неопходен меѓутоа во исто време тој претставува и најлошо нешто што можеше да и се случи на државата од аспект на нејзиниот натамошен демократски развој. УТРИНСКИ, 18 септември 2001 РАМКОВЕН  ДОГОВОР Има моменти во кои човек мора да се […]

ЦРТИЧКИ НА БЕЗЗАКОНИЕТО

“Заменик претседателот на  Република Македонија задолжен за спроведувањето на Охридскиот Рамковен договор“, г-дин Абдилаќим Адеми ни соопшти дека: 1. се вработуваат нови 30 Албанци во администрацијата 2. сите се од Државниот Универзитет во Тетово и Универзитетот на ЈИЕ. Вработувањето е резултат на потпишаниот Меморандум за соработка кој предвидува вработување на 30 најдобри студенти кои дипломирале во последната академска […]