МЕЃУНАРОДНИОТ ФАКТОР ПРЕТСТАВУВА НУЖЕН КАТАЛИЗАТОР. НА ИСТО НИВО КАКО И ВО ВРСКА СО КОНФЛИКТОТ ОД 2001 ГОДИНА

Европската комисија нема да праќа експерти за набљудување на процесирањето на случајот “Пуч“.Странците не се мешаат во внатрешни прашања на независни и самостојни држави.И многу е важно да се каже дека политичкиот дијалог треба да се одвива внатре, нагласувам внатре во парламентот.Брисел нема магична формула за решавање на македонската криза. Вака е во 2015 година. […]

ПО ШТО СМЕ ПОЗНАТИ ВО СВЕТОТ

Во својство на претседателка на Групата експерти за луѓето од африканско потекло ја водев 9-та седница на групата. Се разговараше за структурната дискриминација на луѓето од африканско потекло и за подготовките на следната година која ќе биде година на луѓето од африканско потекло. Интересни дискусии, многу заклучоци и препораки. Многу голема посетеност (посебно од страна […]