ЗОШТО ОПОЗИЦИЈАТА НЕ ТРЕБА ДА ГО ПРИФАТИ ПРЕДЛОГОТ НА ГРУЕВСКИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ?

Одеднаш, во средина на сопственото севластие, премиерот Груевски, фрли ракавица на предизвик до опозицијата за одржување на предвремени избори во октомври 2013 година. Секој просечно паметен човек би се запрашал зошто некој кој е веќе на власт, кој наводно ја води државата во континуиран напредок и просперитет и кој има визија за перспективата на државата, […]

ЗА БУЏЕТИТЕ

Слушнав дека опозицијата не била конструктивна затоа што се спротиставувала на донесување на буџетот и поставила одредени барања за негова промена, а со тоа сакала да ја спречи реализацијата на програмата на владата. Навистина одамна се откажав во обидите да разберам што се случува во главата на високите функционери од ВМРО-ДПМНЕ. Едноставно функционираме на толку […]

ДВА БИСЕРИ – ДВЕ РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ – ДВА ДОКАЗА ДЕКА СЕ НАОЃАМЕ ВО ЗОНАТА НА СОМРАКОТ

БИСЕР БР. 1 Министерот за финансии Трајко Славески  испратил допис до основните и до средните училишта во Република Македонија во којшто препорачува (наредува?) да не се одржат полуматурските и матурски екскурзии заради тоа што се наоѓаме во период на рецесија. Што е погрешно во ова? 1. Министерот се меша во приватниот живот на граѓаните и […]