ПОРАКА ОД БРИСЕЛ?

Ценетиот претставник на Европската Унија порача: да престанат протестите  во Македонија и да се остават македонските власти да го решат убиство на  петмината кај Смиљковското езеро. Зошто ваква порака? 1. Затоа што мислат дека актуелната власт е доволно способна да го разреши убиството на соодветен начин кој нема да значи нарушување на меѓуетничките односи? 2. […]