ЗА ЦРВЕНИТЕ ЛИНИИ, КРИВИЦАТА И ЗАЕДНИЧКОТО ГРАДЕЊЕ НА ДРЖАВАТА

Во денешен Дневник може да се прочита “Албанскиот блок повлекува своја црвена линиај“. Пред некое време и Теута Арифи се огласи со слична теза, а пред неа секако првиот човек во ДУИ (Ахмети) и првиот човек на ДПА (Тачи). Според сите овие написи, албанскиот дел од коалицијата на власт има намера да изврши притисок врз […]

ДВА БИСЕРИ – ДВЕ РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ – ДВА ДОКАЗА ДЕКА СЕ НАОЃАМЕ ВО ЗОНАТА НА СОМРАКОТ

БИСЕР БР. 1 Министерот за финансии Трајко Славески  испратил допис до основните и до средните училишта во Република Македонија во којшто препорачува (наредува?) да не се одржат полуматурските и матурски екскурзии заради тоа што се наоѓаме во период на рецесија. Што е погрешно во ова? 1. Министерот се меша во приватниот живот на граѓаните и […]