ЗА ДЕМОКРАТИЈАТА

Во напливот на ентузијазам и желбата што е можно побргу да се направат промени, многу лесно се заборава дека формата претставува суштински елемент на демократијата. И најдобрите решенија кои не се донесени во соодветна процедура и со почитување на демократските правила нема ни за инч да не поместат од диктатурата во која не заглави ДПМНЕ. […]