ДА НЕМА ЗАБУНА ЗА ТОА ШТО МИСЛАМ ЗА КОГО ТРЕБА ДА СЕ ГЛАСА НА ИДНИТЕ ИЗБОРИ

Јас мислам дека треба да се гласа за СДСМ. Не затоа што е нешто којзнае колку добра партија. Не мислам дека е којзнае колку добра партија. Не затоа што верувам дека може да внесе некои коренити промени. Не верувам дека може нешто од корен да промени. Не затоа што на нивните листи се наоѓаат најспособните, […]

КАКО ДРЖАВАТА СО КОЈА РАКОВОДИ (ВМРО)ДПМНЕ МИ ГО ОДЗЕДЕ ИЗБИРАЧКОТО ПРАВО И ЗОШТО ТРЕБА ДА БИДЕ КАЗНЕТА

Правото на избор е еден од темелите на современата демократија и заштитата на ова право е должност на секоја демократска држава. Оневозможувањето на изборот, ограничувањето на правото на избор, манипулацијата со изборите се гонат кривично, по службена должност и се казнуваат многу строго. Тоа е задача на државата. Државата на чија раководна позиција се наоѓа […]

ЕПИДЕМИЈА НА ГЛУПОСТ И КОРУПЦИЈА ВЛАДЕЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Не знам што е позаразно: глупоста или корупцијата. Некако на еднакво ниво ми доаѓаат. Навидум паметни и чесни луѓе во физички допир со глупи и корумпирани поединци и групи, преку ноќ нагло се осипуваат со препознатливите чирови на глупоста и им се дига темтепаурата на корумпираност. Неверојатно. Само како пример да го земеме прочистувањето на […]

П против П (партија против право)

Продолжуваат преговорите на партиските работни групи, се очекува договор Со надежи за договор, продолжуваат преговорите во Пржино Почнаa партиските преговори во Пржино Партиите почнаа нова рунда од преговорите за излез од кризата А јас пак гледам како Македонија за уште неколку чекори се оддалечува од стандардите на современата демократија и владеењето на правото. Најлошо е […]

ЕДНО МИСЛЕЊЕ СО КОЕ МНОГУ СЕ СОГЛАСУВАМ

Поздрав до сите! 1.   За Љупчо и „натаму“: Надвор од речникот на огорченост на Оливера, останува клучното – целта на КГМ не е постигната. Настрана вашите обиди за јазичка бравура, во Декларацијата, и ден денес присутна на Веб, јасно стои дека, цитирам: „Нашата заедничка акција ќе трае до дефинитивниот пад на власта која ни ја […]