МЕЃУНАРОДНИОТ ФАКТОР ПРЕТСТАВУВА НУЖЕН КАТАЛИЗАТОР. НА ИСТО НИВО КАКО И ВО ВРСКА СО КОНФЛИКТОТ ОД 2001 ГОДИНА

Европската комисија нема да праќа експерти за набљудување на процесирањето на случајот “Пуч“.Странците не се мешаат во внатрешни прашања на независни и самостојни држави.И многу е важно да се каже дека политичкиот дијалог треба да се одвива внатре, нагласувам внатре во парламентот.Брисел нема магична формула за решавање на македонската криза. Вака е во 2015 година. […]

ЗОШТО ОПОЗИЦИЈАТА НЕ ТРЕБА ДА ГО ПРИФАТИ ПРЕДЛОГОТ НА ГРУЕВСКИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ?

Одеднаш, во средина на сопственото севластие, премиерот Груевски, фрли ракавица на предизвик до опозицијата за одржување на предвремени избори во октомври 2013 година. Секој просечно паметен човек би се запрашал зошто некој кој е веќе на власт, кој наводно ја води државата во континуиран напредок и просперитет и кој има визија за перспективата на државата, […]

ЗА КОМИСИЈАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ

Наспроти медиумските известувања, наспроти однесувањето на претседателот и членовите на комисијата и наспроти однесувањето на лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Комисијата за настаните од 24.12.2012 година, не е комисија за договарање, преговарање или изнаоѓање компромисни решенија. Според официјалната страна на Претседателот на државата оваа комисија е формирана со цел: 1. Да се расветлат настаните кои […]

“ЗБОГУМ И ФАЛА ЗА СИТЕ РИБИ“

НЕ, НЕ Е УА ЗА ФАШИСТИЧКАТА ВЛАСТ. НЕ, НЕ Е УА ЗА ДИКТАТОРЧЕТО КЕЦАРОШЧЕ. НЕ, НЕ Е УА ЗА ПАРТИЈСКАТА ПОЛИЦИЈА.   УА ЗА ГЛУПИОТ, ТАП, КРЕТЕНОИДЕН НАРОД. УА ЗА СТУДЕНТИТЕ МУФЉУЗИ. УА ЗА ПРОФЕСОРИТЕ ПОЛТРОНИ. УА ЗА СИНДИКАЛЦИТЕ КОИ СЕ ПРОДАВААТ ЗА ЧИНИЈА ГРАВ. УА ЗА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ КОИ БАЉЕЗГАРАТ ЗА ПРАВНА ДРЖАВА. УА ЗА […]

ЗА БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ

Според медиумите Бранко Црвенковски се повлече од претседателската функција на СДСМ. Исто така според медиумите Црвенковски изјавил дека се повлекува заради тоа што “не можел повеќе да ги убеди останатите членови во СДСМ во своите политики и дека можел да препознае кога гласаат од срце, а кога гласаат неволно за некои одлуки кои тој ги предлагал“. […]