ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО – ИГРАЧКА ВО РАЦЕТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ

Јавното обвинителство не само што не го штити законот и не го применува правото туку го изложува на потсмев самиот поим на право. Истото тоа обвинителство кое утврди дека не може да поведе постапка против Драган Павловиќ Латас врз основа на чл. 319 – Поттикнување на национална омраза и нетрпение под итно реши да поведе […]

ШВРГОВСКИ – МЕЃУ ПРАВОТО И НЕПРАВОТО

Непосредно пред навршувањето на четири години од уривањето на воениот хеликоптер, јавниот обвинител Шврговски соопшти дека нема да поведе постапка во врска со случајот. Според неговата изјава нема место за поведување на ваква постапка и единствени виновници за несреќата се пилотите кои не биле добро обучени. Јас како правник имам проблем со оваа одлука на јавното […]