ПРОТЕСТИРАМ

Многу се мислев што да направам во врска со наводите кои се појавија во пропагандните испостави на ДПМНЕ (мислам дека е време да престанеме да го валкаме името ВМРО и треба да почнеме да ги нарекуваме со нивното вистинско име: ДПМНЕ, или, националистичка партија на Македонија), дека сум платена да протестирам. Всушност во нив има многу […]

МАНИПУЛАЦИЈАТА Е СТРАШНА РАБОТА и ЗАР НАВИСТИНА САКАТЕ СО ДРЖАВАТА ДА ВЛАДЕАТ КРИМИНАЛЦИ?

Може да се манипулира човек кој не знае, човек кој нема информации и човек кој слепо верува на  еден извор на информации. Во моментот кога некој медиум ќе стане основна манипулативна алатка во рацете на одредена политичка гарнитура (посебно кога таа гарнитура е на власт), во тој момент медиумот ги изгубил сите прерогативи на новинарството. […]

МВР НИЗ СИТЕЛ

Во врска со веста дадена на тв Сител, Новинарот Иван Кузмановски треба веднаш да биде повикан од страна на Секторот за внатрешна контрола со цел давање информации за тоа каде ги добил податоците во врска со полициските досиеа на членовите на семејството Илиевски. Согласно Законот за полиција (чл. 10, 71, 72, 73, 75, 77) и […]