НЕЗНАЕЊЕ СПАКУВАНО ВО НАУЧНА ОБЛАНДА

Деновиве прочитав неколку студии од млади истражувачи, аналитичари, експерти, или како и да се нарекуваат, во кои, меѓу другото, се спомнуваат и односите во поранешниот политички систем во Македонија и СФР Југославија. И да ви кажам право малку ми здосади да слушам што се сум немала, што се сум била присилена да правам, што се […]

РЕТРОКОМУНИЗАМ

Република Македонија никогаш не излезе од социјализмот. Таа само почна да ја живее најнегативната утопија на овој политички систем базирана на една сосема нова творба: РЕТРОКОМУНИЗАМ. Ретрокомунизмот ги има сите негативни карактеристики кои успеа да ги продуцира социјализмот во своите најдевијантни застранувања: едноумие, полициска диктатура, монопол на моќта, отсуство на контрола, политизирано судство, огромна неефикасна […]