Една утописка размисла

Мислам дека единствен излез од трагичната ситуација во која што се најде Македонија е формирање на техничка влада. Не влада на национален спас или широка коалиција составена од претставници на политичките партии, туку влада составена од стручњаци, експерти и технократи со што е можно помали врски со политичките партии. При тоа не мислам на техничка […]

КАТЕРИНОПЛАСТИКА

Што да се прави кога се’ е наопаку па дури и размислувањето. Не се размислува прво за тезата – туку ПРВО за тоа кој ја изнел. Така и нашето Катеринче во Форумот на Дневник од 14 август 2010 година се „размавнала“ по хименопластичарското лицемерие. Притоа, успеала да направи антологиски пример за тоа колку она НАОПАКУ […]