Некои пријателства мора да се преиспитаат

  https://www.slobodnaevropa.mk/a/28625034.html http://www.time.mk/c/37e2327d0a/erdogan-bez-dvoumenje-ke-potpisam-vrakanje-na-smrtna-kazna.html http://www.libertas.mk/video-erdogan-ke-im-gi-secheme-glavite-na-predavnitsite/  

СРАМНО

Срамно е да се појавиш на прослава на воспоставувањето на диктатура. Срамно е да се појавиш на прослава на огромни повреди на човековите права. Срамно е да се појавиш на прослава на режим кој се базира на принципи спротивни на концептот на човековите права и на базичните европски вредности. Или застапуваш одредени вредности или не. […]

НАВИСТИНА?

Претставници на Владата ќе одат на годишнината од пучот во Турција. Се надевам дека ова не е вистина. Под закрилието на борба против пучистите, во Турција се апсени и затворани новинари, професори, слободномислечки интелектуалци, писатели, уметници, студенти, … Под закрилие на борба со пучистите се убиваше, измачуваше, се ограничуваа основните права на луѓето. Под закрилие […]