ПРОТЕСТИРАМ

Многу се мислев што да направам во врска со наводите кои се појавија во пропагандните испостави на ДПМНЕ (мислам дека е време да престанеме да го валкаме името ВМРО и треба да почнеме да ги нарекуваме со нивното вистинско име: ДПМНЕ, или, националистичка партија на Македонија), дека сум платена да протестирам. Всушност во нив има многу […]

СЕРИОЗНО РАЗМИСЛУВАМ ЗА ПОВЕДУВАЊЕ ПОСТАПКА ПРОТИВ ЛАТАС И ВЕЧЕР

На ваков начин се дезавуира спортот и тој се претвора во алатка за докажување на исправноста на делувањето на една политичка партија.  1. Победата на македонскиот тим е прекрасна, а местото не е заслужено бидејки навистина заслужија бронза (што во текот на последните денови неколку пати го нагласив). Меѓутоа, победата нема ништо со Александар македонски, […]

ПОСЛЕ ГРЦИЈА, НЕ, ЦАЦКО НИ Е КРИВ

Во денешниот весник Вечер се појави напис во кој што се анализира извинувањето на Велија Рамковски за реториката која што ја употребил во изминатите денови. Оваа изјава на Велија Рамковски не ме заинтересира многу, меѓутоа ме заинтересира дел од анализата во која се вели: “Кога виде дека инспекциите на неговите фирми покажаа сериозен криминал, газдата […]