КОГА СУДИИТЕ ЌЕ СЕ ПРИКЛОНАТ КОН НЕПРАВОТО

Судските одлуки се неприкосновени. И тоа стои во нашиот Устав. Меѓутоа со своето јавно соопштение судиите од Основниот суд Скопје1 го прекршуваат член 16 според кој: се гарантира слободата на мисла и јавно изразување на мислата, слободата на говорот, јавниот настап и јавното информирање како и слободниот пристап кон информациите и слободата на примање и […]

ПОЛИЦИЈА ИЛИ БАНДА?

Во моментов портпаролот на МВР Котевски, ни соопшти дека луѓето кои се приведени во полиција (Велија Рамковски, Анета Кочишка и десетина други) вечерва во 23 часот, воопшто не се осомничени, туку се приведени на службен разговор. Бидејки Котевски исто така ни соопшти дека секој треба да го почитува законот се надевам дека МВР ќе поче […]

ПОСЛЕ ГРЦИЈА, НЕ, ЦАЦКО НИ Е КРИВ

Во денешниот весник Вечер се појави напис во кој што се анализира извинувањето на Велија Рамковски за реториката која што ја употребил во изминатите денови. Оваа изјава на Велија Рамковски не ме заинтересира многу, меѓутоа ме заинтересира дел од анализата во која се вели: “Кога виде дека инспекциите на неговите фирми покажаа сериозен криминал, газдата […]

УШТЕ ЕДНАШ ЗА А1, РАМКОВСКИ И ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО

ХАЈКА СО ЦЕЛ ДИСКРЕДИТАЦИЈА ИЛИ ЛЕГИТИМНА АКЦИЈА НА ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ?