ПРЕДЛОГ ЗАКОН ЗА ПРЕКИНУВАЊЕ НА БРЕМЕНОСТА – по скратена постапка

Јас многу се согласувам  со иницијативата за донесување на нов закон за прекинување на бременоста. Имено, стариот закон е донсен во 1972 година (Службен весник 22/1972), а не во 1977 година како што се тврди во предлогот поднесен од страна на Владата. Измени на законот се направени во 1976 и 1995 (значи никаде не се […]

МАКЕДОНИЈА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА

Владата продолжува да го руши правниот систем на државата. Не, тоа не е правиот израз. Владата продолжува да си игра мајтап со правниот систем на државата. Не, ни ова не е добро. Државата ги д… граѓаните во здрав мозок а овие од задоволство стенкаат. Е, ова е прав израз за она што ни го прави […]

ЗА ГАРДАТА НА ПРЕМИЕРОТ КОГА НЕМА ДА БИДЕ ПРЕМИЕР

Интересен предлог за измена на Законот за Влада на Република Македонија, кој поттикнува на размисла и провоцира прашања како за содржината на измената така и за времето во кое се бара: 1. Зошто заштита баш на поранешниот премиер? -        ако се има предвид дека Премиерот има истоветен имунитет како и пратениците во Собранието (чл. 14 […]

ВО МАКЕДОНИЈА Е СРУШЕН УСТАВНИОТ ПОРЕДОК – МОРА ПОВТОРНО ДА БИДЕ ВОСПОСТАВЕН

ВМРО-ДПМНЕ изврши државен удар во Република Македонија и ја узурпираше власта на Собранието како највисоко законодавно тело. Државниот удар е направен со помош на марионетите -горди послушници, на ВМРО-ДПМНЕ поставени во Собранието, со помош на полицијата која ја претвори во партиска банда, судството, кое го претвори во соучесник во неправото, лумпенпролетерјатот кој сама го создаде, […]

НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА, НЕЗНАЕЊЕТО Е МОЌ

Во последната изјава (дадена на 31.10.2012) на министерот за труд и социјална политика дадена во врска со загрижувачките податоци дека голем број жени морале да дадат податоци за своите идни намери да бидат мајки или да се откажат од кариерата заради бременост, меѓу другото се истакнува дека се изработени промени на Законот за работни односи […]