ЗОШТО МИСЛАМ ДЕКА ОДЛУКАТА НА ВЛАДАТА ЗА БЕСПЛАТЕН ПРЕСТОЈ ВО БАЊА ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПРЕТСТАВУВА ИЗИГРУВАЊЕ НА ПРАВОТО?

Според А1: 29.11.2009 15:52 Никола Груевски Гратис бања за пензионерите од Премиерот, 7-дневен аранжман ќе плаќа Владата на Груевски, за над 10 илјади пензионери. Одлуката на Премиерот ја гарантираше со присуството и министерот за финансии. Иако Ставрески вети дека в година ќе штеди, сепак го одврза ќесето и честеше 1,5 милион евра. Слични наслови се појавија […]

ПОКЛОН ЗА ЦРКВАТА

Според Законот за градежно земјиште од 2008 год. 1. Член 2 1) Градежното земјиште е добро од општ интерес за Републиката и ужива посебна заштита на начин и услови утврдени со овој закон. 2) Уредувањето на градежното земјиште е дејност од јавен интерес. Тоа значи дека никој нема право да си игра играчки со ова […]

ЦИРКУС ВО ГРАДОТ – НОВОГОДИШНА ВЛАДИНА СЕДНИЦА

Не знам дали треба да плачам или да се смеам  Сосема случајно (чесен збор не беше намерно) открив дека Владата држи новогодишна седница којашто директно се пренесува на собранискиот канал. Со знакчето “среќни новогодишни празници“, со многу светилки и ѕвездички, во полн состав, со лаптопи пред нив. Нешто како најскапо платен ЕПП на една политичка […]