УШТЕ ЕДНАШ ЗА А1, РАМКОВСКИ И ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО

ХАЈКА СО ЦЕЛ ДИСКРЕДИТАЦИЈА ИЛИ ЛЕГИТИМНА АКЦИЈА НА ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ?

РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ЗА НВОа

Управата за јавни приходи најпринципиелно започнува да го собира данокот од секој слаб, немоќен, надвор од центрите на одлучување и надвор од заштитата на владеачките партии. Во својата ревност да соберат што е можно повеќе пари, а при тоа да не се замерат на некој богат моќник, спремни се да го кршат и законот. Последната […]

ЗА ГРУЕВСКИ, ГОРДАНА ЈАНКУЛОВСКА, МАНЕВСКИ И ОСТАТОКОТ ОД ОРГАНИЗАЦИЈАТА СОСТАВЕНА ОД НАЈМАЛКУ ТРИ ЛИЦА ЗДРУЖЕНИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ОДРЕДЕН ВИД ДЕЛА

Мојата држава е место каде што владее насилството, каде што незнаењето е предуслов за успешност и каде што криминалците немаат потреба да се кријат и да ги прикриваат трагите на сопствените криминални дејствија, туку, едноставно ги озаконуваат. Во мојата држава е применета неверојатно успешна криминална формула: Носителите на власта ги прекршуваат законите и не одговараат […]

ЕФТИНИ ПРИКАЗНИ (СО Ф)

Покретенско, помалоумно, поманипулативно, подебилно нешто од прекинување на седница на Собрание за да може пратениците да присуствуваат на подигањето на македонското знаме на јарболот пред Собранието не сум слушнала во својот живот. Дали станува за посебен ден, дали секој ден сите пратеници присуствуваат на подигањето на знамето, дали постои деловничка процедура или е ова моментално […]

СТАВРЕВ – ЕДЕН ОД БАНДАТА, ПАРДОН, ПАРТИЈАТА НА ВЛАСТ

Според Ставрев државата има право да не им плаќа на фирмите на кои им должи затоа што има фирми кои и должат нејзе. Тоа е исто како јас да кажам дека не плаќам струја, затоа што не ми е исплатена плата. Само што мене ќе ми ја исклучат струјата, а на државата-банда, пардон, партија, пардон, […]