ИЗМАМА

1.  Објаснувањето дадено од страна на Илија Димовски (во улога на предлагач) на најновиот предлог за промена на законите кои се однесуваат на плаќањето давачки за договори за дело и авторски договори, ги имаат сите карактеристики на измама (која најдобро се изведува кога се базира на полувистини, создава впечаток дека измамениот ја има контролата над нештата […]

Мое мислење како експерт за човекови права за изјавата на Душко Миновски

За Душко наш – голем маж -  Душко Миновски е претседател на Комисијата за дискриминација и советник во Министерството за труд и социјална политика. Тој од работното места добива плата со платени придонеси, а од комисијата зема хонорар, за кој нема да треба да плаќа дополнителни придонеси, за разлика од останатите граѓани кои не се избрани […]

ШТО СЕ ПРАВИ КОГА РАКОВОДЕН КАДАР НА ПАРТИЈАТА КОЈА ПОБЕДИЛА НА ИЗБОРИ Е ОСОМНИЧЕН ЗА КОРУПЦИЈА?

За секоја партија во светот огромно бреме претставува искажан сомнеж дека некој од раководството, или дури и самиот претседател на партијата, е вмешан во корупција. За партија која победила на избори и која треба да формира Влада ова претставува уште поголем проблем. Единствен начин да се ослободи од ова бреме е расчистување на случајот. Тоа […]

ИЗМОТАВАЊЕ СО ДЕМОКРАТИЈАТА

Груевски: ВМРО-ДПМНЕ ја прифаќа фрлената ракавица – одиме на избори! Во овој контекст се поставува прашањето: зошто две политички партии кои веќе се на власт сакаат повторно да излезат на избори? Идејата на плурализмот е постоење на можност за организирање на луѓето околу различни идеи. Суштината на политичкиот плурализам е во постоењето на политички субјекти […]

СООПШТЕНИЈА ЗА ЈАВНОСТА

Прво го видов соопштението за јавноста на Музејот на македонската борба…. во врска со протестите организирани од страна на новинарите, и се изнервирав. Не само од патетиката со која изобилува, не само од апсурдната порака да одат да протестираат пред празни згради, наместо пред местото каде што се очекува да биде целата актуелна владејачка структура, туку […]